Urzadzenia gastronomiczne poleasingowe

Urządzenia dla gastronomii powinny stać powołane w oparciu o biznes, jaki zamierzamy stworzyć. Kawiarnia powinna skupić się przede wszystkim na ciekawym ekspresie ciśnieniowym i zainwestować w popularniejszą dawka różnorodnych szklanek i filiżanek (osobne do espresso, capuccino, latte itd.).

Przyczyni się również syfon do dobrej śmietany, dzięki któremu każdą kawę będzie silna przystroić odpowiednią ilością słodkiej śmietanki. Jeśli będziemy stanowić ponad dodatkową gablotę z lodami, zainwestujmy w kuwety do lodów. Warto kupić więcej, klienci chętnie korzystają zarówno po tradycyjne smaki (czekolada, wanilia, truskawka), jak oraz też wcale alternatywne (rabarbar, ogórek, bekon!). Oczywiście do lodów przyda się również odpowiedni porcjoner, przecież nie stanowi obecne wielki koszt. Dobrze jest ulokować w jasną tacę z pokrywką, na której będziemy mogli dać reprezentatywne ciasto. Taką tacę warto postawić przy kasie - klient zachęcony apetycznie wyglądającym ciastem, z pewnością skusi się na brzeg czy dwa. Jeżeli chcemy wyposażyć bar, powinniśmy zadbać o nieco inny asortyment. Przyda się oczywiście również ekspres do kawy, a poza ostatnim niemało shakerów, sitko barmańskie, lub nawet wiadro do szampana (zupełnie nie wiemy, z którym życzeniem trafi do nas klient). Przyczyni się także wyciskarka do cytrusów - ktoś może sobie zażyczyć drinka bezalkoholowego. Do wnętrza pizzerni będziemy wymagać naturalnie pieca do pizzy, a i torbę na pizzę (gdyby będziemy i sprzedawać jedzenie na dowóz). Przyda się także kilkanaście blach, okrągłe noże, czy elektryczna wałkownica. Jeśli dostarczamy do oferty inne fast foody, to potrafimy ulokować w frytkownicę, grill kontaktowy (do osiągnięcia ekspresowych sandwichów lub zapiekanek). Czasem potrzebna może objawić się naleśnikarka, lecz to ciężki wydatek i musimy mieć gwarancja, czy na pewno mężczyźni będą do nas wprowadzać na naleśniki (chyba, że otwieramy naleśnikarnię, to rzecz jest zupełnie oczywista). Przyda się za to akcesorium do kebabu, a czasem i gofrownica (ostatnio popularnością zajmują się wytrawne gofry, na przykład takie z dodatkiem rukoli i kurczaka albo bekonu, sera i szpinaku). Są też specjalne urządzenia elektryczne do hot-dogów.